Over Marion Reijerink

Mijn achtergrond
Nyansa Training, Coaching & Advies is opgericht door Marion Reijerink. Mijn passie is om mensen en organisaties te ondersteunen bij het behalen van hun (persoonlijke) doelen.

Tien jaar heb ik voor ABN AMRO Bank gewerkt. Ik heb hier verschillende (management)functies vervuld.

Bij de reorganisatie van de kantorenorganisatie in 2000 was ik als Formule Manager direct betrokken bij de implementatie hiervan. Hier heb ik ervaring opgedaan bij het implementeren van (grote) veranderingsprocessen. Ik heb hier ook gezien hoe cruciaal de rol van medewerkers is als het gaat om de vertaalslag van strategie naar uitvoering. Hier heb ik ontdekt dat het zowel mijn passie als mijn talent is om deze vertaalslag mede mogelijk te maken.

Tijdens mijn werk heb ik in de avonduren de 2-jarige Parttime Opleiding MScBA/drsBedrijfskunde gevolgd aan de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management (RSM). Ik heb mij gespecialiseerd in Strategisch Management, Management van Verandering en Business Society Management (duurzaamheid).

Daarnaast heb ik de Post-HBO Registeropleiding tot Professional Trainer gevolgd bij JJ Trainersacademie. Vervolgens heb ik daar ook de Post-HBO Registeropleiding tot Professional Coach, en de Post-HBO Registeropleiding Opleidingskunde gedaan.

Bij FranklinCovey Nederland heb ik mij als freelance trainer en coach aangesloten. FranklinCovey is de Nederlandse vertegenwoordiging van de wereldwijde trainings- en coachingsorganisatie van Stephen R. Covey. Hij is de auteur van het boek “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap (the 7 habits of highly effective people)”. Ik heb dit boek zelf 15 jaar geleden gelezen en ben sindsdien erg enthousiast over de mogelijkheden die dit materiaal biedt om persoonlijk leiderschap in de praktijk te brengen.

Inmiddels ben ik bij FranklinCovey Nederland gecertificeerd trainer en coach voor:

  • De 7-eigenschappen van effectief leiderschap (persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit)
  • Het Wortelprincipe (het motiveren van medewerkers)
  • Leading at the speed of trust (over het winnen, bevorderen, vergroten en herstellen van vertrouwen door leidinggevenden)
  • Liveclicks Webinars

Om mij daarnaast verder te specialiseren heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoalsSpiral Dynamics (waardenmanagement/management drives), Emotioneel Lichaamswerk,Mindfulness en MBTI.

Door voortdurend opleidingen te blijven volgen blijf ik zelf ook leren en mijzelf ontwikkelen. Daarnaast maak ik deel uit van een netwerk van trainers en coaches waarmee ik regelmatig samenkom om te sparren en mezelf te blijven verbeteren. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de Nederlandse Orde van Loopbaan Coaches (NOLOC). Ik ben ook aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA). Daarnaast ben ik lid van de NVO2, de beroepsvereniging voor diegenen die zijn geboeid door en zich bezighouden met opleiden, ontwikkelen, leren en presteren in arbeidsorganisaties). Verder ben ik te vinden op GCoach en Coachingsland.

Tot slot ben ik,  naast trainer, coach en adviseur, ook nog moeder van 3 heerlijke kinderen. Ik geniet niet alleen elke dag van ze maar ik leer ook heel veel van ze. Verder hou ik veel van lezen, reizen en vrienden ontmoeten.

In 2002 heb ik tijdens een sabbatical een half jaar in Ghana gewoond en gewerkt. Dit was een bijzondere periode in mijn leven. De naam Nyansa is afkomstig uit het Akan, een taal uit Ghana en betekent wijsheid. Op deze pagina kun je meer lezen over mijn periode in Ghana.

Voeg Marion toe op Twitter: twitter.com/marionshine
Bekijk het profiel van Marion op LinkedIN: www.linkedin.com/in/nyansa
Mail Marion: marion@nyansa.nl