Wandelcoaching

Wandelcoaching gaat net als e-coaching niet over de inhoud van de coachingsvraag maar over de methode van coaching. Bij wandelcoaching vinden de gesprekken al wandelend in de natuur plaats.

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching:

  • Door te wandelen ontstaat er beweging. Er worden verbindingen gelegd tussen de linker- en rechter hersenhelft.Alles wat vast lijkt te zitten in het hoofd komt hierdoor gemakkelijker in beweging. Er ontstaat een verbinding tussen verstand en gevoel.
  • Wandelen in de natuur werkt rustgevend. Het wordt stil in je hoofd en je bent beter in staat om te luisteren naar je gevoel. Dit stelt je in staat om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt en wat je echt inspireert.
  • Tijdens de wandeling integreren wij de natuur spelenderwijs in het gesprek. De natuur biedt veel aanknopingspunten. We staan regelmatig (letterlijk en figuurlijk) stil bij bepaalde punten en werken met metaforen en symbolieken uit de natuur.
  • Door wandelend in de natuur te praten zijn gesprekken vaak vertrouwder. We zitten niet statisch tegenover elkaar in een afgesloten ruimte. Er is meer ruimte voor stiltes en overdenkingen. Er is niet noodzakelijkerwijs oogcontact. Onderwerpen die gevoelig of pijnlijk zijn worden daardoor vaak gemakkelijker geuit.
  • Door de rustgevende invloed van de natuur kunnen de gesprekken ook langer duren, zonder dat het teveel wordt. Hierdoor kunnen ook sessies plaatsvinden van drie uur of langer waarin heel intensief aan een bepaald onderwerp gewerkt wordt. Dit is vaak heel effectief.

Wanneer kies je voor wandelcoaching:
Eigenlijk is wandelcoaching geschikt iedereen (mits redelijk ter been). Voor een aantal doelgroepen raden wij wandelcoaching specifiek aan

  • Mensen die erg mentaal zijn ingesteld;
  • Mensen die te maken hebben met burn-out/stress klachten;
  • Mensen die het moeilijk vinden om te praten over datgene waar zij tegenaan lopen.

Wandelcoaching kan, net als e-coaching, ook uitstekend onderdeel uitmaken van een ander traject. Hierbij kiezen we er voor om één of meerdere gesprekken al wandelend in de natuur plaats te laten vinden.

Nyansa Training & Coaching loopt graag een stukje met je mee in jouw leven.

Bij Coaching vind je meer informatie over onze coachingstrajecten. Bij werkwijze kun je lezen hoe een coachingstraject wordt vormgegeven.