Loopbaan Coaching

Voorbeelden van vragen die bij loopbaan coaching aan bod kunnen komen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Hoe kom ik daar?

Loopbaancoaching is geschikt voor iedereen die sturing wil geven aan zijn/haar loopbaan.

Vaak kom je in de loop der jaren op functies/plekken terecht waar je zelf niet direct voor gekozen hebt. Dan is het toevallig zo gelopen. Dit hoeft niet verkeerd te zijn maar de kans is groot dat je dan niet op een plek zit die écht inspireert, waar je écht warm van wordt. In het ergste geval loop je leeg en krijg je zelfs een burn-out.

De aanleiding voor loopbaancoaching is dan ook vaak dat mensen zich willen bezinnen op hun loopbaan, gewoon, omdat ze op zoek zijn naar meer voldoening in hun werk. Maar de aanleiding kan ook iets anders zijn, bijvoorbeeld een reorganisatie, outplacement, ontslag of het einde van doorgroeimogelijkheden.

Zeker nu we nog tot ons 67e jaar door mogen werken is het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen en te zoeken naar de baan die echt bij ons past. Wij helpen u hier graag mee op weg.

De basis van onze loopbaancoachingsgesprekken zijn bovenstaande vier vragen:

Wie ben ik?
Hierbij staat zelfinzicht centraal. We kijken een stukje terug naar het verleden, de keuzes die je hebt gemaakt en hoe deze jou hebben beïnvloed.

Wat kan ik?
Hierbij staan je competenties en kwaliteiten centraal. We kijken welke competenties en kwaliteiten je hebt en waar en hoe deze het beste tot hun recht komen.

Wat wil ik?
Hierbij staan jouw dromen centraal. Waar wordt je warm van, wat vind je echt leuk om te doen? Van hier uit maken we de vertaalslag naar de praktijk.

Hoe kom ik daar?
Hierbij staat de arbeidsmarkt en de stappen daar naartoe centraal. Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit? Welke aanvullende opleidingen heb ik eventueel nog nodig? Hoe onderhoud ik een netwerk? Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?

Jij bepaalt zelf bij welke van vragen je onze hulp inschakelt.

Bij Nyansa Coaching vind u meer informatie over onze coachingstrajecten. Bij werkwijze kunt u lezen hoe een coachingstraject wordt vormgegeven.