Doe de vertrouwenstest

Vertrouwen komt te voet maar gaat te paard. Toch is het mogelijk om  heel actief en concreet te werken aan het vergroten van vertrouwen in relaties die voor jou belangrijk zijn.

De afgelopen maanden heb ik voor FranklinCovey veel webinars gegeven rondom het thema “vertrouwen”. Een prachtig thema dat mij fascineert sinds ik het boek “de snelheid van vertrouwen” heb gelezen van Stephen M.R. Covey.

Wat ik bijzonder vind om te zien is hoe het thema vertrouwen iedereen steeds weer raakt.Het gaat om de relatie die je hebt met jezelf en met anderen. Maar ook om de relatie die je als organisatie opbouwt met al je stakeholders.

Ik zie vertrouwen als DE sleutel tot succes; voor individuen en organisaties.

De 13 gedragen, zoals deze worden beschreven door Covey, geven hele concrete handvatten om te werken aan vertrouwen:

1. Wees rechtdoorzee. Spreek klare taal. Wees eerlijk. Vertel mensen waar je staat. Gebruik eenvoudige taal. Benoem de dingen bij hun naam.
2. Toon Respect. Geef oprecht om anderen. Laat jouw betrokkenheid zien. Respecteer de waardigheid van ieder mens en iedere functie. Toon vriendelijkheid in kleine dingen.
3. Creëer transparantie. Wees open en authentiek. Verwoord jouw intenties. Stel je kwetsbaar op. Geef openlijk toe wanneer je fout zat. Leef volgens het principe: “wat je ziet, is wat je krijgt”.
4. Zet fouten meteen recht. Maak het weer goed als je fout zit. Verontschuldig je snel. Toon bescheidenheid. Stop dingen niet in de doofpot. Laat jouw trots je er niet van weerhouden om te doen wat juist is.
5. Toon loyaliteit. Gun anderen de eer. Erken de bijdragen van anderen. Praat over mensen alsof ze erbij zijn.
6. Boek resultaten. Zorg dat de juiste dingen worden gedaan. Maak dingen waar. Wees op tijd en blijf binnen het budget. Zoek geen excuses.
7. Verbeter jezelf. Vergroot jouw capaciteiten. Wees een levenslange student. Handel op basis van de feedback die je krijgt.
8. Zie de realiteit onder ogen. Ga moeilijke onderwerpen niet uit de weg, zelfs die waarvan je denkt dat ze onbespreekbaar zijn. Pak lastige zaken meteen aan. Onderken wat ongezegd is gebleven. Neem initiatief en toon moed tijdens gesprekken. Los zaken op voordat ze uit de hand lopen.
9. Schep duidelijkheid over verwachtingen. Spreek de verwachtingen die je hebt uit. Ga er niet zomaar van uit dat verwachtingen duidelijk zijn of gedeeld worden.
10. Leg verantwoording af. Neem zelf verantwoording. Houd anderen ook verantwoordelijk. Vermijd vingerwijzen, beschuldigen of het straffen van anderen, maar neem ook niet steeds alle schuld op jou.
11. Luister eerst. Luister voordat je spreekt (met je oren… en met je ogen en je hart). Begrijp. Ga er niet van uit dat je weet wat het belangrijkste is voor een ander. Veronderstel niet dat je alle antwoorden hebt.
12. Kom toezeggingen na. Zeg wat je gaat doen en doe vervolgens wat je gezegd hebt, kom steeds jouw toezeggingen na. Wees zorgvuldig in het maken van (impliciete) beloftes.
13. Draag vertrouwen uit. Schenk overvloedig vertrouwen aan diegenen die het verdiend hebben. Draag voorwaardelijk vertrouwen uit aan diegenen die het nog moeten verdienen.

Doe de vertrouwenstest
Kies 1 van 13 gedragingen uit als jouw speerpunt en probeer deze de komende week zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Neem aan het einde van elke dag even de tijd om hierop te reflecteren. Hoe is het gegaan? Wat heb je gedaan? Wat heb je niet gedaan? Wat had je nog kunnen doen?

Je kunt hieronder jouw ervaringen met ons delen. Als je je e-mail adres achterlaat krijg je altijd een persoonlijke reactie van mij.

Het bouwen aan vertrouwen is een kwestie van consequent gedrag!


 

Geen reacties

Plaats reactie

Plaats je reactie