Blog | Nyansa Training, Coaching & Advies | Partner in ontwikkeling: training en coaching

Marion Reijerink gaat verder onder Marion.tc

Bijna twaalf jaar geleden begon ik als freelance trainer/coach. Ik werkte voor bureau’s als Leeuwendaal, NCOI en natuurlijk FranklinCovey. Geleidelijk aan wisten steeds meer klanten rechtstreeks de weg naar mij te vinden en heb ik prachtige trainingen ontwikkeld en gegeven de afgelopen jaren. Hierbij kwam ik steeds dichter bij waar het mij daadwerkelijk om te doen is en waar mijn kernkwaliteiten liggen.

De afgelopen jaren heb ik het zo druk gehad met prachtige trajecten en het opleiden van trainers dat deze website wat stil heeft gelegen. En dat is ook wel te zien.

Dus… tijd voor iets nieuws…..

En dat betekent dat ik vanaf 1 januari 2017 verder zal gaan onder de naam Marion.tc! En nieuw, fris  en eigentijds jasje dat helemaal bij mij past. En een website die de intentie heeft om te inspireren en waar precies de trainingen, workshops en trajecten op staan waarin ik mij in heb ontwikkeld en die mij op mijn lijf geschreven zijn.

Tot die tijd wil ik je vragen om nog even geduld te hebben (al wordt dat van mij dusdanig op de proef gesteld). Maar het wordt echt geweldig!

Win jij een jaar individuele coaching?

Wil je een belangrijke stap maken in je persoonlijke (en professionele) ontwikkeling? Een stap die het je mogelijk maakt om meer vanuit je eigen bron te leven en je capaciteiten, wensen en mogelijkheden tot hun recht te laten komen?

Wil je mij tegelijkertijd helpen om datzelfde te doen in mijn leven?

 

Misschien word jij dan een van de twee coachees die 9 tot 12 maanden gratis coaching van me ontvangen in het kader van mijn opleiding tot Unique Self Coach.

 

Waarom bied ik gratis coaching aan?

Dit jaar wordt de Unique Self Coachingsopleiding voor het eerst in Europa gegeven. En ik ga meedoen! In de opleiding bekwaam ik me in deze fantastische coachingsmethode die de authentieke drijfveren in mensen bovenhaalt, en hen stimuleert en ondersteunt om hun unieke mogelijkheden ten volle te leven. Ieder mens is een unieke expressie van het leven; iedereen kan zijn eigen unieke bijdrage zijn.

De opleiding is bedoeld voor ervaren coaches. Een onderdeel ervan is dat je twee coachees begeleidt volgens de Unique Self Coachingsmethode.

Daarom zoek ik dus twee mensen die dit traject met mij willen aangaan!

Kijk hier hoe een Unique Self coachingstraject er uit ziet.

 

Ben jij één van mijn twee coachees?

Zeg je enthousiast ‘ja’ als ik je vraag of je:

 • met mij je unieke zelf en jouw unieke mogelijkheden wilt ontdekken en je potentie in de wereld wilt zetten
  (het maakt niet uit of je een specifieke coachvraag hebt of een breder verlangen om je potentie te leven)en
 • bereid bent om daarvoor een coachingstraject van 9 tot 12 maanden te volgen
 • je wilt committeren om dat traject af te maken, zowel voor je eigen groei als voor mijn opleiding
 • elke drie weken een coachingssessie bij me wilt volgen (face-to-face of online)
 • bereid bent om dagelijks te oefenen of opdrachten te doen
 • na afloop feedback wilt geven op je coachingstraject, zowel over mij als coach als over je proces tijdens de coaching?

 

Dan wil ik heel graag weten waarom je zo enthousiast bent!

 

Wat moet je doen om één van de twee plaatsen te winnen?

Mail mij (marion@nyansa.nl) je enthousiaste JA en vertel me waarom je dit traject graag wilt winnen.

Wat triggert je in mijn aanbod?

Waarom komt het op het juiste moment?

Waarin wil jij graag groeien en wat hoop je in ons traject te ontdekken of te bereiken?

 

Ik ga jullie mails allemaal lezen en op me laten inwerken. Op vrijdag 1 juli 2016 kies ik uit de inzendingen de twee coachees die me het meest overtuigen. En dan gaan we met elkaar in zee, op avontuur in jouw en mijn ontwikkeling.

 

Bezin en Beziel-eindejaarsretraite met optionele jaartraining

Heb jij zin hebt in een warme, verdiepende retraite om het jaar goed af te sluiten en een nieuw jaar met rust, bezieling en nieuwe energie te beginnen?

Dan is onze eindejaarsretraite wellicht iets voor jou!

In de vierdaagse retraite zetten we bewuste, heldere intenties neer voor een jaar. Daarvoor kijken we terug op de resultaten en ervaringen van het afgelopen jaar. We laten het bezinken, we vieren, verwerken, reflecteren op wat we hebben meegemaakt. Wat neem je mee uit 2016 en wat wil je achterlaten?

Er zal veel ruimte zijn om tot rust te komen en in die rust contact te krijgen met wat jij zelf van belang vindt in je leven. Dit is het juiste moment hiervoor, in december als de poorten van de tijd openstaan.
Het programma leidt ertoe dat je intenties voor 2017 gaandeweg helder en concreet worden, zodat je ze bewust kunt neerzetten en je eraan kunt committeren. Zo ga je met bezieling en enthousiasme aan het nieuwe jaar in.

Na de retraite weet je waarop je koers wilt zetten. Het is duidelijk wat je te doen hebt, in je privéleven en professioneel.

Gá je het ook doen? Dag in, dag uit? Als je makkelijk zelf discipline en focus houdt, heb je misschien genoeg aan de duidelijkheid en het commitment waarmee je uit de retraite komt.
De meeste mensen komen verder met support. Daarom bieden we je twee opties voor support door het jaar heen, zodat je jouw intenties ook waarmaakt.

 1. 2 persoonlijke coachingssessies
 2. Jaartraject: persoonlijke coaching, vijf bijeenkomsten en community

 

Kijk voor meer informatie op Bezin en Beziel-eindejaarsretraite met optionele jaartraining!

 

 

 

Authenticiteit

De “Dag van de Trainer”, georganiseerd door uitgeverij Thema stond dit jaar in het teken van authenticiteit.

Marion Reijerink was aanwezig op deze dag en praat na afloop na met de dagvoorzitter, een aantal workshopleiders en een aantal bezoekers. Ook spreekt zij kort met de nieuwe “Trainer van het Jaar”.

Marion Vlogt

Vloggen is een mooie manier om je boodschap beeldend te brengen. Marion Reijerink van atSync is daar ook mee begonnen. Op haar youtubekanaal kun je haar vlogs bekijken

Marion Reijerink in documentaire “De lessen van 25 jaar trainingsmarkt”

In deze reportage geven o.a. Nicole Eggermont (oud S&N, VETRON, IPV Opleiding & Training), Ton Dijkzeul (GiTP), Boudewijn Overduin (Vergouwen Overduin), Jochem Westerhof (YouGuide), Bas van Riet (Dutch Training Professionals), Bart van Luijk (DOOR training & coaching), Jasper Voorhoeve (Master it) en Marion Reijerink (atSync/Nyansa Training, Coaching en Advies) antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe ontstond ‘de trainingsmarkt’ en waar komen we vandaan?
 • Is het verdienmodel van ‘uurtje-factuurtje’ nog houdbaar?
 • Wat is er na Kolb en Ebbinghause veranderd op het gebied van leren?
 • Wie van de ‘new kids’ staan te trappelen om deze markt te betreden en welke gevolgen heeft dat voor het leerproces?

De trailer van de documentaire is hier te bekijken!

Sinds de opkomst van het internet en Google vinden velen dat er niet meer betaald hoeft te worden voor informatie, educatie en training. Zouden we daaraan kunnen afleiden, dat het ambacht waarbij leermeesters en pupillen samen aan de groei van het individu werken, vandaag de dag niet meer is, wat het ooit is geweest? Of is de overweldigende hoeveelheid data dat we tot onze beschikking hebben juist een onderdeel van het probleem? ‘Data’ is immers geen equivalent voor ‘kennis’. Wat weten we over de trainingsbureaus die de dip hebben overleefd en wat zegt dat over de toekomst van het trainingsvak?Training houdt in dat mensen, met behulp van specialisten, vaardigheden ontwikkelen waardoor ze morgen verder komen dan waar ze vandaag zijn. Dat wordt ook van hen verwacht. Een snel veranderende en complexe zakenwereld vereist dat mensen zich steeds sneller ontwikkelen en kunnen aanpassen.

Ontwikkelen is vaak een proces van groeien en leren. Ontwikkelen gaat over het verkrijgen van nieuwe kennis, vaardigheden en het aanleren van nieuw gedrag, maar ook over het aanpassen van vaardigheden die we reeds bezitten. Ontwikkeling gaat daarom altijd hand in hand met veranderen. Zonder dat veranderen, is er ook geen groei mogelijk.

Het trainingsvak zorgt er vaak voor dat dergelijke veranderingen worden geïnitieerd en worden doorgevoerd. Dat is het vakgebied waar deze reportage over gaat. We gaan in deze reportage een blik werpen op de trainingsmarkt, toen, nu en in de nabije toekomst.

Naast de kranten- en tijdschriftenbranche is ook een andere sector hard geraakt door de toenemende hoeveelheid beschikbare informatie op het internet. De trainingsmarkt heeft in de jaren 2008 en 2009 een ongekende dip meegemaakt. Het bijzondere hieraan was dat deze enorme dip al plaatsvond nog voordat de financiële crisis uitbrak. Blogs, content marketing en zelfs complete cursussen vinden we vandaag de dag immers gratis op het internet. Dit maakt ons nieuwsgierig naar de vraag: “Kent de Nederlandse trainingsmarkt hetzelfde lot als de krantenindustrie? Wat was de werkelijke oorzaak van deze dip? Hoe staan trainingsbedrijven ervoor en wat brengt de toekomst met zich mee voor deze sector?”

In deze documentaire geeft ook Marion Reijerink haar visie op deze ontwikkelingen.

Marion Reijerink verkozen tot Trainer van het Jaar 2012 – 2013

Marion Reijerink, eigenaar van Nyansa Training, Coaching & Advies en atSync – Experts in live online leren en samenwerken, is op het congres van de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) verkozen tot “Trainer van het jaar 2012 – 2013”. Deze prijs gaat naar de persoon die volgens opdrachtgevers en collega’s de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied. 

Marion is voorgedragen door Jan Kuipers, directeur van FranklinCovey Benelux. De voordracht is ondersteund door maar liefst 10 collega’s en opdrachtgevers. Allemaal schreven zij in lovende woorden over het werk van Marion. De jury keek, naast deze documenten, ook naar andere openbare informatie zoals haar profiel, activiteiten op social media en de websites van haar twee bureaus.

De jury gaf in het juryrapport vijf argumenten waarom voor Marion is gekozen. Marion zelf is vooral verheugd om te lezen dat haar expertise op het gebied van live online leren (Virtual Classrooms) wordt gewaardeerd. De jury schrijft hierover: “Zij bedient zich van de meest moderne online technieken en zet die bovendien in om trajecten aan te bieden…”. Ook het oprichten van atSync – Experts in live, online & interactief leren en samenwerken, een bureau dat train de trainer opleidingen verzorgt voor trainers en docenten die ook online met groepen willen werken, heeft er allicht voor gezorgd dat de jury haar werkwijze “state of the art” noemde.

Het volledige rapport dat door de jury van de NOBTRA is opgesteld is hier te lezen: juryrapport

 

In de media

Op verschillende internetsites en in verschillende media wordt aandacht besteed aan deze prijs. Hier vindt u een overzicht:

 

 

Marion Reijerink is ook geïnterviewd naar aanleiding van het winnen van deze prachtige prijs. In dit interview kunt u meer lezen over haar reactie op deze prijs, haar achtergrond en haar visie op haar vak als trainer: Het is de kunst om jezelf telkens te verbeteren

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website atSync gelanceerd

Met trots laten we je kennismaken met de volledig nieuwe huisstijl, nieuwsbrief en website van ons zusterbedrijf atSync – Experts in live, online & interactief leren en samenwerken.

atSync was uit haar jasje gegroeid. Het afgelopen jaar heeft atSync een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Op de website kun je hier meer over lezen maar er is veel gebeurd! En ook voor 2013 hebben atSync en Nyansa grootse plannen.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden.
Neem dus snel een kijkje op de nieuwe website!

We horen graag wat je er van vindt.

 

 

 

 

 

 

 

Nyansa is verhuisd!

Nyansa Training, Coaching & Advies is verhuisd. Ons nieuwe adres is Louis Braillelaan 42 in Zoetermeer. Vol trots presenteren wij hier de eerste foto’s van ons nieuwe kantoor:

We beschikken over een prachtige plek voor coachgesprekken en een trainingsruimte met capaciteit tot 12 deelnemers. Daarnaast hebben we een aparte kantoorruimte met voldoende werkplekken.

Interview tijdschrift NAN

Marion Reijerink is geïnterviewd voor het magazine “NAN -voor vrouwen met ambitie”. Het interview gaat over haar bedrijf Nyansa Training, Coaching & Advies, blijven leren, de opleiding aan de Erasmus Universiteit die zij naast haar werk heeft gevolgd en over vrouwen en carrière.

Het artikel is hieronder te lezen in PDF formaat:

Interview met Marion Reijerink in NAN